De Lanen (fase 4) in de wijk Esse Zoom, Nieuwerkerk aan den IJssel

De Lanen (fase 4) in de wijk Esse Zoom, Nieuwerkerk aan den IJssel

In de wijk Esse Zoom in Nieuwerkerk aan den IJssel worden in totaal circa 550 woningen gebouwd, in groene en waterrijke woonbuurten. De wijk wordt ontwikkeld door verschillende samenwerkende partijen, zoals VORM, Roosdom Tijhuis, Blauwhoed en Dura Vermeer. Wat alle woningen in deze wijk gemeen hebben, is dat zij energieneutraal zijn. Dat betekent een hoog duurzaamheidsniveau en lage energielasten voor de bewoners.

 De Lanen (fase 4) is onderdeel van het project Esse Zoom. Dit deelplan bestaat uit 37 woningen waarvan 30 rijwoningen, 3 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning. Klimaatgarant verzorgt het klimaatsysteem voor al deze woningen, in opdracht van VORM.

De woningen in De Lanen (fase 4) zijn gasloos. In plaats van een gasaansluiting maken wij gebruik van een bodemwarmtepomp die op grote diepte energie haalt uit de bodem onder de woning en deze omzet naar warmte of koude.

De bodemwarmtepomp geeft deze warmte of koude vervolgens af aan de vloerverwarming/vloerkoeling, die het hele huis op een comfortabele temperatuur brengt en houdt. Het uitgekiende klimaatsysteem zorgt voor een gelijkmatige warmte. De warmtepomp kiest geheel automatisch voor verwarmen of koelen, afhankelijk van de gewenste temperatuur in huis.

Behalve de bodemwarmtepomp zijn de woningen voorzien van zonnepanelen, een douche-WTW en balansventilatie. De zonnepanelen op het dak wekken voldoende energie op om de woning te verwarmen en te ventileren. Hierdoor hebben bewoners alleen nog een energierekening voor huishoudelijk energiegebruik.

Dit project wordt geëxploiteerd door Next NRG.

Opdrachtgever

VORM

Plaats

Nieuwerkerk aan den IJssel

Aantal woningen

37 woningen

Energieambitie

Energieneutraal

Status

Oplevering 2022

Klimaatgarant projecten
Meer weten? Neem contact met ons op