Klimaatsystemen - Zonne-energie

Energie opwekken met zonnepanelen

Op het dak van uw woning liggen zonnepanelen. Deze zonnepanelen absorberen duurzame zonne-energie, waarmee u uw woning kunt verwarmen, koelen en van warm tapwater kunt voorzien. Bovendien kunt u hiermee uw elektrische apparaten voor huishoudelijk gebruik voeden. 1 Wp genereert een opbrengst van 0.85 kWh per jaar. De factor 0.85 is afhankelijk van lokale omstandigheden zoals zonne-uren, oriëntatie van de zonnepanelen en temperatuur. Per plaats kan deze factor dus verschillen. De zonnepanelen brengen per jaar ongeveer 255 kWh op. De totaal opgewekte energie is – afhankelijk van de afgesproken energieambitie – voldoende om alleen de woninginstallaties of zowel de woninginstallaties als huishoudelijke apparatuur te voeden.

Energiebesparing

De zonnepanelen zijn aan beide zijden voorzien van glas, waardoor de panelen langzamer degraderen dan standaard glas-foliepanelen. Dubbelglas zonnepanelen leveren na 30 jaar nog altijd minimaal 80% van hun vermogen, waardoor minder panelen nodig zijn om ook op lange termijn de gewenste hoeveelheid energie te kunnen leveren. Dit maakt deze zonnepanelen ook perfect voor toepassing bij Nul-op-de-Meter (NOM) woningen.

Overige energie

De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt gebruikt om de klimaatinstallaties, huishoudelijke apparaten en verlichting in uw woning te voeden. De extra opgewekte energie levert u terug aan uw energieleverancier. Deze energieleverancier saldeert de opgewekte en verbruikte energie aan de hand van de elektriciteitsmeter in uw meterkast. Het is dus wel noodzakelijk om een energiecontract met een energieleverancier af te sluiten. Bij oplevering selecteert de aannemer een leverancier. U moet zich daar meestal nog wel voor aanmelden. Na de oplevering kunt u zelf overstappen naar een andere leverancier.

BELANGRIJK!

  • Bij oplevering heeft de aannemer voor u een energieleverancier gekozen. Zorg dat u zich nog wel aanmeldt bij deze leverancier. Na oplevering kunt u zelf overstappen naar een leverancier naar keuze.