Ik heb een storing

Een storing komt nooit op het juiste moment. We helpen u graag om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Hulp bij storingen

In deze video wordt uitgelegd bij wie u de storing moet melden en wat u zelf kunt doen om uw storing te verhelpen.

Heeft u de ronde voorganger (de MFT) van de Spider thermostaat?

Bekijk dan deze video

Bij veel projecten met een Multiboiler systeem is een MFT thermostaat toegepast. Op deze thermostaat is de storingscode niet te zien.

Vul uw vloerverwarmingssyteem tijdig bij

Het is uw eigen verantwoordelijkheid om te zorgen dat het vloerverwarmings-systeem op druk is. Vul het systeem tijdig bij. Zo voorkomt u een A1-19 en/of A1-20 storing. Te zien op uw Spider Klimaatthermostaat.

Let op: Dit is alleen van toepassing wanneer u een eigen warmtepomp in uw woning heeft. Bij een collectief systeem of multiboilersysteem is dit centraal geregeld. Vul in dat geval nooit zelf het vloerverwarmingssysteem bij.

Instructiekaart bijvullen vloerverwarmingssysteem

Overzicht storingen en foutcodes en oplossingen

In de storingentabel vindt u hoe u zelf het probleem op kunt lossen en/of aan wie u de storing door moet geven.

Storingentabel


Tip!

Heeft u een vraag of een probleem? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Contact opnemen

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Voor vragen over de klimaatinstallaties kunt u voor oplevering van uw woning contact opnemen met de aannemer.

Na oplevering van uw woning kunt u contact opnemen met Klimaatgarant. Wij kunnen u helpen als u vragen heeft over uw contract met Klimaatgarant, uw broninstallatie en/of uw warmtepomp.

Neem contact met ons op

Geen warm water? Wat nu?

Wij informeren u vooraf wanneer er geplande onderhoudswerkzaamheden zijn en u leveringsonderbreking(en) kunt ervaren. Soms is het niet mogelijk een vooraankondiging te doen. Dit komt omdat niet alle storingen van tevoren bij ons bekend zijn. Hierdoor kunt u onverwacht een onderbreking en/of storing ervaren. In ons jaaroverzicht vindt u de overzichten van de door Klimaatgarant geregistreerde collectieve storingen in de levering van warmte en/of warmtapwater in de afgelopen jaren. We maken hierbij het onderscheid tussen leveringsonderbrekingen van langer en korter dan 8 uur.

Jaaroverzichten


De informatie op deze website is met zorg samengesteld. Toch kan het voorkomen dat de informatie verouderd is, spelfouten bevat of niet op uw specifieke situatie van toepassing is. Raadpleeg altijd uw contract, huur- of koopovereenkomst voor de exacte voorwaarden van uw overeenkomst met Klimaatgarant.