De Hoge Regentesse, Den Haag

De Hoge Regentesse, Den Haag

Aan de zuidkant van het Haagse stadscentrum verrees afgelopen jaar een markante woontoren van circa 70 meter hoog, ofwel 23 etages compleet met 128 luxe huurappartementen, 102 parkeerplaatsen en drie commerciële ruimtes. Allemaal voorzien van een WKO-systeem om de woningen op een duurzame manier te verwarmen en te koelen.

De bouw die eind 2018 startte, is uitgevoerd door Van Wijnen in opdracht van ASR Dutch Core Residential Fund, de eigenaar van het woongebouw. Eteck heeft het bronsysteem aangelegd. Het bronsysteem is het eerste onderdeel van een all-electric WKO (warmte- en koudeopslag) installatie die Eteck door haar installatiepartner Klimaatgarant heeft laten realiseren. De gekoppelde bronnen worden binnengebracht in de centraal in het gebouw gelegen WKO-ruimte, vanwaar koude- en warmteleidingen via schachten verder het gedbouw ingaan, afgetakt worden en aangesloten worden op individuele warmtepompen, de voorraadvaten en thermostaten. 

Bodemlussen
,,In verband met beperkte ruimte is op deze locatie gekozen voor een gesloten bodemwarmtewisselaarsysteem met bodemlussen’’, vertelt Robert Isendoorn namens Klimaatgarant. ,,Alle appartementen zijn voorzien van een individuele Itho Daalderop WPU25C water-waterwarmtepomp met 150L WPV die is aangesloten op het wko-systeem. De 42 gesloten bonnen zijn op 152 en 200 meter diepte in de bodem aangebracht. De ambitie van EPC 0,32 wordt verder gerealiseerd door HRU Quality Flow wtw-ventilatie. Die lage EPC is een gevolg van de juiste combinatie van producten, waar we als Klimaatgarant sterk in zijn. Maar ook door de nauwe samenwerking met partners van het eerste uur Eteck en WKO-partner Giesbers, die de binneninstallatie en ventilatie uitvoert.’’ 

De woontoren aan de Loosduinse Kade is in december 2020 opgeleverd. Interesse in het project? Neem een kijkje op https://www.hurenindehogeregentesse.nl.  

Opdrachtgever           

HD Groep en Van Wijnen

Plaats                         

Den Haag

Aantal woningen         

128 appartementen

Energieambitie            

EPC 0,4

Status                         

Opgeleverd 2020

Klimaatgarant projecten
Meer weten? Neem contact met ons op
Logo VORM
Logo IBBkondor
Logo HD Groep
Logo Boele van Eesteren
Logo Van Wijnen