Klimaatgarant en Roosdom Tijhuis tekenen samenwerkingsovereenkomst

Binnenklimaatspecialist Klimaatgarant en Roosdom Tijhuis zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan om elkaars diensten en kennis te versterken. De overeenkomst werd vrijdag 29 maart ondertekend in Kampen, waar Roosdom Tijhuis woningen realiseert in het Stationskwartier.

Het bouw- en ontwikkelbedrijf uit het Overijsselse Rijssen kiest voor hun all electric woningen voor Klimaatgarant, specialist op het gebied van onder meer bodemwarmtepompen. Met de overeenkomst reserveert Roosdom Tijhuis capaciteit voor engineering en uitvoering; voor Klimaatgarant betekent het zekerheid en voordelen in de lange termijnplanning. Daarnaast is er tussen de partijen afgesproken dat er kennis wordt gedeeld tussen Roosdom Tijhuis, Klimaatgarant en andere partners van Roosdom Tijhuis. Klimaatgarant Solar was al partner van Roosdom Tijhuis voor de levering en plaatsing van PV panelen op projecten van het bouwbedrijf.

BENG-eisen
Roosdom Tijhuis heeft inmiddels meer dan 250 all-electric woningen in ontwikkeling en uitvoering; onder meer in Houten, Oegstgeest, Meppel, Zwolle, Nieuw-Beijerland, Groningen en de genoemde gasloze woningen in Kampen. Met het optimaal toepassen van isolatie, warmte- en koudeopslag, de warmtepompen van Itho Daalderop en PV oplossingen van Klimaatgarant, zorgen de partijen voor een energieneutraal woningaanbod voor 2020. Vanaf die datum moeten bijna energieneutrale gebouwen (BENG) voldoen aan extra energieprestatie-eisen.

Klimaatgarant en Roosdom Tijhuis tekenen samenwerkingsovereenkomst