Energieneutrale concepten

De Trias Energetica

Klimaatgarant levert energieneutrale woningen. Wij gaan voor een Energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0. Dat is fors minder dan de 0,4 die wettelijk is voorgeschreven. Om dat te realiseren gaan wij uit van de Trias Energetica. Een drietrapsraket die ervoor zorgt dat er op efficiënte wijze met het energieverbruik wordt omgegaan.

Wij gaan voor maximaal rendement. Daarom beschikken onze energieneutrale woningen om te beginnen over een dijk van een schil. Met bouwkundige maatregelen zoals goede isolatie, balansventilatie (WTW) en drielaags glas minimaliseren we het energieverbruik. De energie die nodig is, wordt op duurzame wijze opgewekt via warmte- en koudeopslag en zonnepanelen. Wat er dan nog resteert aan energiebehoefte, wordt zo efficiënt mogelijk ingevuld. Daarbij kiezen we voor slimme, duurzame ontwerpen die zich al in duizenden woningen bewezen hebben en die zichzelf terugverdienen. Zo maken we duurzaamheid rendabel.

Lees meer
Klimaatgarant Grondgebonden

Eén concept, verschillende varianten

Dit concept vormt de basis onder ons werk. Maar energieneutrale woningen realiseren is geen kwestie van one size fits all. Integendeel. Er zijn verschillende soorten woningen, en klanten hebben uiteenlopende wensen. Daarom bieden wij diverse varianten aan van dit concept.

Technische varianten

Afhankelijk van het soort woning zijn de bodemlussen op andere wijze georganiseerd.

Grondgebonden woningen

Grondgebonden woningen hebben individuele systemen: elke bewoner heeft zijn eigen warmtepomp met een individuele bodemlus.

Appartementen

Bij kleinschalige appartementencomplexen is er sprake van een minicollectief. Elke bewoner heeft zijn eigen warmtepomp.

Woontorens

Bij woontorens wordt een collectief bronnenveld aangelegd. Elke bewoner heeft zijn eigen warmtepomp.

 

Energieneutraal (epc 0) met exploitatie (lease) of koop

Klimaatgarant zorgt voor een energieneutrale woning en levert daarbij desgewenst de Energieprestatiegarantie voor 25 jaar, inclusief een onderhoudscontract. Klimaatgarant verhuurt de installaties rechtstreeks aan de bewoner. Die betaalt hiervoor een vast bedrag per maand en wordt in ruil hiervoor totaal ontzorgd. Voordeel van deze constructie voor ontwikkelaars is dat de stichtingskosten lager worden.


Bij energieneutraal (Epc 0) verlenen de banken een extra hypotheekfaciliteit van €15.000,00.

Klimaatgarant meer dan 4 verdiepingen

Huurwoningen met EPV (huur)

Bij deze variant verhuren corporaties een energieneutrale woning die ook de benodigde huishoudelijke energie zelf opwekt. Bewoners krijgen geen energierekening meer. Wel zo fijn, aangezien de energieprijzen de laatste tien jaar verdubbeld zijn. In ruil daarvoor betalen huurders een vast bedrag per maand aan de verhuurder: de Energieprestatievergoeding (EPV). Voor corporaties is dit een mooie manier om te investeren in duurzame, comfortabele en energieneutrale woningen, zonder dat dat leidt tot hogere woonlasten voor de huurders. Een win-winsituatie.

Klimaatgarant meer dan 4 verdiepingen

Nul-op-de-meter woningen (koop)

Bij nul-op-de-meter koopwoningen wordt de consument eigenaar van de energie-installatie. Tevens is er voor nul-op-de-meter woningen de mogelijkheid om een extra hypothecaire lening van de bank te krijgen van 25.000 euro. Klimaatgarant geeft op deze woningen de verplichte prestatiegarantie af aan de koper, in combinatie met een onderhoudscontract. Op die manier is de woningeigenaar verzekerd van goed werkende installaties die doen wat ze moeten doen gedurende 25 jaar.

Klimaatgarant Combinatie Stadsverwarming
Meer weten? Neem contact met ons op
Logo VORM
Logo IBBkondor
Logo HD Groep
Logo Boele van Eesteren
Logo Van Wijnen